nieuws

Glazen wand ‘organiseert’ verschillende functies op hotelkamer

Hotel

AGC en Van der Valk hebben bekendgemaakt dat architect Jasper Spigt van domainarchitecture een ontwerpwedstrijd voor een glazen hotelkamer heeft gewonnen. In zijn ontwerp organiseert Spigt de verschillende functies van de hotelkamer met een enkele, gevouwen glazen wand.

Glazen wand ‘organiseert’ verschillende functies op hotelkamer

In zijn ontwerp ‘Through the Looking Glass’ heeft architect Jasper Spigt van domainarchitecture een enkele glazen wand door de beschikbare ruimte in het Van der Valk-hotel in Tiel gevouwen. Door dezelfde wand op zijn route uit te voeren in steeds ander glas – doorzichtig, mat, energieopwekkend, spiegeld, met verlichting of kunst erin – is deze in staat steeds een andere functie te vervullen, zo wordt gemeld.

Serre
Op de ene plek scheidt een mat glazen wand de zitruimte van de badkamer, even verder vouwt de wand zich met ‘sterrenhemel’ rond het bed. En weer verderop schiet de wand voorzien van geïntegreerde PV-cellen door de gevel om een serre te vormen.

Typologie
De opdracht in de ontwerpwedstrijd was om de veelzijdigheid van glas als materiaal te tonen. Tot verrassing van de jury weet Spigt door de inzet van glas zelfs de typologie van de hotelkamer te vernieuwen. ‘Een knappe prestatie.’

Prijs van €2000
Spigt ontvangt een geldprijs van €2.000. AGC Glass en Van der Valk zullen met de winnaar in gesprek treden over de uitvoering van zijn ontwerp en streven ernaar de hotelkamer dit jaar nog in het Van der Valk-hotel in Tiel te realiseren. Om een idee te krijgen van de mogelijkheden, zie onderstaande illustraties.
 

Reageer op dit artikel