nieuws

Gratis hotelkamers voor CF-patiënten

Hotel

De Vereniging van 3-4-5 Sterren Hotels Den Haag stelt belangeloos 100 hotelkamers beschikbaar voor mensen die lijden aan Cystic Fibrosis (CF) Taaislijmziekte. Op zaterdag 13 juni vindt bij de Boomerang Beach Club in Scheveningen de lotgenoten contactdag plaats voor deze patiënten.

Gratis hotelkamers voor CF-patiënten
Krijn Taat van Vereniging van 3-4-5- Sterren Hotels Den Haag en omgeving met Veronica Miltenburg, initiatiefneemster CF Beachdance. (foto: Studio Oostrum).

Middels een zogenoemde CF Beachdance met medewerking van DJ Jean wordt aandacht gevraagd voor deze erfelijke ziekte. De noodzaak van donorregistratie om de beperkte levensverwachting van de patiënten te verhogen wordt onder de aandacht gebracht.

1300 patiënten
In Nederland lijden 1300 mensen aan CF, waaronder 650 kinderen. De gemiddelde levensverwachting is 40 jaar. De Vereniging van 3-4-5 Sterren Hotels Den Haag en omgeving omarmt de CF Beachdance en stelt ruim 100 hotelkamers ter beschikking, zodat zoveel mogelijk patiënten op 13 juni aanwezig kunnen zijn.

Kosteloos
Gastheer Boomerang Beach Club, diverse artiesten, vrijwilligers en leveranciers verlenen kosteloos hun bijdrage aan het evenement.

 

Reageer op dit artikel