nieuws

Hilton Amsterdam Airport Schiphol biedt wereld van smaken

Hotel

Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat komend najaar opengaat, biedt gasten een veelzijdig food & beverage aanbod.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol biedt wereld van smaken

Er zijn verschillende mogelijkheden om te eten en drinken in de Lobby & Cocktail Bar Axis, het Bowery Restaurant en de Vine Room. Hilton Schiphol wil zich onderscheiden met de grootste collectie aan gins en jenevers van het land en presenteert een verrassend en inspirerend wijnaanbod. Sommige wijnen zullen bovendien te koop zijn. Een noviteit volgens Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide: “Wij hebben een vergunning om wijn te verkopen. Als een gast in de bar, het restaurant of in de Vine Room een bijzondere wijn heeft gedronken, bieden we in een aantal gevallen de mogelijkheid die te kopen, met een kleine opslag op de retailprijs.”

Lobby & Cocktail Bar Axis
Axis (de As), staat voor meer dan alleen de naam van de Lobby & Cocktail Bar. Het is gesitueerd als eiland op wat het drukke kruispunt zal worden in het imponerende 42 meter hoge atrium met glazen dak en binnentuin. Overdag zal Axis fungeren als een bruisend café en ‘s avonds als levendige bar in het prachtige open atrium. De Lobby & Cocktail Bar biedt ruimte voor bijna 160 gasten; er zijn tv- en informatieschermen met vergadertijden, vluchtgegevens en nieuws. Arandelovic: “Het streven is om hier de grootste collectie gins en jenevers van Nederland aan te bieden. Daarbij refereren we natuurlijk aan de Hollandse origine van jenever. Momenteel werven we gespecialiseerde bartenders en mixologen die de bar direct op de kaart weten te zetten op Schiphol.”

Asian & Grill Restaurant Bowery
Asian & Grill Restaurant Bowery is de plek waar oost, west én de lokale keuken samensmelten. Het restaurant heeft drie open keukens, waar gasten de keuze hebben uit gezonde, à la minute bereide vlees- en visgerechten van de Josper houtskoolgrill en Aziatische (wok)specialiteiten. Edwin van den Heijkant, de nieuwe executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol, laat beide smaakwerelden bij elkaar komen en ontwikkelt voor de nieuwe restaurantformule authentieke – maar eigentijdse – smaken en gerechten met een hoofdrol voor pure ingrediënten en verse producten van lokale telers en leveranciers. Opvallend in het restaurant zijn de achterwanden van de drie open keukens. De tegels van kunstenaar Israel Páez spreken tot de verbeelding met hun grafische motieven en symbolen die naar Hollands cultuurgoed en Aziatische invloeden verwijzen.

Wijnproeven en private dining
De Vine Room is een unieke toevoeging aan de restaurantfaciliteiten in het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol. In deze private event ruimte voor 25 personen kunnen gasten en bezoekers alle facetten van de wondere wijnwereld ervaren. De Vine Room biedt de mogelijkheid voor exclusieve wijnproeverijen en private dining. Bij de proeverijen worden hapjes en gerechten naar keuze geserveerd, van tapas tot een gastronomisch diner. 

Reageer op dit artikel