nieuws

Hoteleigenaar filmt seksdates voor bewijs in rechtbank

Hotel

In zeker negen Utrechtse hotels vindt prostitutie plaats. Dat zegt de eigenaar van het Economy Hotel aan de Balijelaan in Utrecht. Om dit te bewijzen regelde Fabian Emmen seksdates en ging met een verborgen camera op pad om de ontmoetingen te filmen.

Hoteleigenaar filmt seksdates voor bewijs in rechtbank
ANP

Het beeldmateriaal gebruikte hij dinsdag in de rechtbank waar een zaak diende tegen de gemeente die zijn hotel in december vorig jaar sloot omdat er illegale prostitutie plaatsvond. Dat kwam aan het licht nadat de gemeente meerdere klachten kreeg.

Onrechtvaardig

Volgens Emmen is het niet makkelijk om een prostituee buiten de deur te houden. Hij vindt het dan ook onrechtvaardig dat zijn hotel moest sluiten. ‘Het is niet de bedoeling met mijn bewijsmateriaal hotels in diskrediet te brengen’ zegt Emmen tegen RTV Utrecht. ‘Integendeel: Al het materiaal moet duidelijk maken dat illegale prostitutie in vrijwel alle hotels voorkomt en dat hotels dit niet kunnen voorkomen.’

Seksdates

In één van de filmpjes legde Emmen de ontmoeting van een man en een prostituee vast. In een ander filmpje vertelt een prostituee tijdens een date vanuit welke hotels in Utrecht ze werkt.

Reageer op dit artikel