nieuws

Hotelovernachting in Utrecht 150 euro duurder tijdens Tour de France

Hotel

Hotelkamers in Utrecht zijn in het weekend van de Tour de France in Utrecht fors duurder, zo meldt de hotelprijsvergelijkingssite Trivago. Waar hotelkamers in deze stad normaal gesproken rond de 100 euro liggen, kosten die tijdens het tourweekend van 4 juli bijna 250 euro.

Hotelovernachting in Utrecht 150 euro duurder tijdens Tour de France

Vanwege de grote animo voor de Tour de France zijn de hotels in de stad nagenoeg vol. Slechts 17 procent van de hotels biedt nog kamers aan en die zijn een stuk duurder. Utrechtse hotels kosten op vrijdag 3 juli, de avond voor de start, gemiddeld 241 euro. Op zaterdag 4 juli betalen gasten voor een overnachting zelfs 248 euro. Dit is tussen de 140 en 145 euro meer dan dat normaal in de Utrechtse hotels wordt gerekend.

In de omgeving

Ook in de buurt van Utrecht zijn de hotelprijzen gestegen. In Hilversum en Amersfoort betalen gasten gemiddeld de helft meer voor een overnachting.

 

Reageer op dit artikel