nieuws

Jan Rutgers naar Van der Valk Tiel

Hotel

Jan Rutgers heeft een nieuwe baan. In december vertrok hij plotseling als gm van Hilton Rotterdam, sinds half mei is hij general manager van Van der Valk Tiel. Net als in Rotterdam gaat hij een flinke verbouwing begeleiden.

Jan Rutgers naar Van der Valk Tiel

Dat Rutgers ervaring heeft met hotelverbouwingen, mag een understatement heten. Bij Hilton Rotterdam deed hij een intensieve verbouwing, die het hotel uiteindelijk naar vijf sterren bracht. Ook haalde hij met Mario Ridder een sterrenchef naar dat hotel. In december vertrok hij, zijn opvolger werd in februari bekend.

Zowel die vijf sterren als een sterrenchef zijn geen doel in Tiel, maar ambitieus is het Betuwse hotel zeker. Bovenin de toren die nu gebouwd wordt, komt een heuse skybar. ‘Daar willen we gaan werken met dj’s, het moet echt een bestemming worden’, zegt Rutgers.

1600 gasten
In de oude situatie telde Van der Valk Tiel 80 kamers. Er wordt nu een toren naast gebouwd waarin 120 kamers komen, plus forse meetingcapaciteiten met als hoogtepunt een zaal voor 1600 gasten.

Als die toren klaar is, gaat het ‘oude’ hotel op de schop. ‘Dat gaan we ombouwen tot vitaliteitshotel’, zegt Rutgers. ‘Er komt een revalidatiecentrum, fysiotherapie en andere specialisten. Twintig specialisten in totaal wil Rutgers herbergen. ‘Er komt een grote fitness en zwembad. Die zijn ‘s ochtends en ‘s avonds voor hotelgasten, overdag kunnen die specialisten er gebruik van maken.’

Korte lijnen
Natuurlijk is het voor Rutgers wennen. Na een wereldwijd opererend Amerikaans hotelbedrijf, naar een Hollands familiebedrijf. ‘De lijnen zijn zoveel korter, dat is echt een verademing. Besluiten kunnen last minute genomen worden, zonder dat ik het aan iemand moet uitleggen, die het weer aan iemand anders uit moet leggen die de situatie niet kent maar er wel een besluit over moet nemen.’

Normaal gesproken is het de bedoeling dat een Van der Valk-hotel geleid wordt door iemand uit de familie. ‘Maar ze groeien zo snel, dat lukt niet altijd’, zegt Rutgers. In augustus moet de toren klaar zijn, de renovatie van het bestaande deel wordt nog dit jaar afgerond.

Reageer op dit artikel