nieuws

Katoen in Goes in nieuwe serie Misset Horeca

Hotel

Ron Diephout en zijn bedrijf hotel-brasserie Katoen in Goes zijn de nieuwe hoofdrolspelers in zakenserie De Balans van Misset Horeca. Katoen ging een maand geleden open. Vakblad Misset Horeca gaat Diephout en zijn bedrijf een jaar lang volgen.

Katoen in Goes in nieuwe serie Misset Horeca
Eigenaar Ron Diephout voor zijn hotel/brasserie Katoen in Goes

Diephout (35) werkte hiervoor  6 jaar als chef-kok bij brasserie Appelmans, de topzaak in de binnenstad van Antwerpen, aan de voet van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.  In Goes droomt Diephout van een bedrijf met het eten van Appelmans, de hotelkamers van Hotel New York en de prijs van Van der Valk. ‘We leggen de lat hoog’, zegt Diephout tegen Misset Horeca.

Hotel-brasserie Katoen is een forse zaak en een uitdaging voor Diephout om mee te beginnen als startende ondernemer. Het bedrijf bestaat uit een grote brasserie van 150 zitplaatsen en 23 hotelkamers. De totale jaaromzet is bij aanvang geprognosticeerd op twee miljoen euro en er staan 22 mensen op de loonlijst. De eigenaar van het onroerend goed nam een groot gedeelte van de ruim 3 miljoen investering voor zijn rekening.

Verdubbelen

Diephout komt uit een echt horecageslacht. Zijn ouders begonnen ooit hotel  Terminus in Goes. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het Katoen een succes wordt. ‘Onze kwaliteit moet zo goed zijn dat alle mensen bij ons willen slapen.’  In de toekomst wil Diephout het aantal kamers verdubbelen.

Vakblad Misset Horeca gaat Diephout en zijn bedrijf een jaar lang volgen in een nieuwe aflevering van zaken serie De Balans. Volg het reilen en zeilen van Katoen vanaf Misset Horeca nr. 12.

Reageer op dit artikel