nieuws

Legermuseum Delft wordt hotel-restaurant

Hotel

Het voormalig Legermuseum in Delft is verkocht. Investeringsmaatschappij Driestar uit Utrecht is de nieuwe eigenaar. Deze wil er een hotel, restaurant en zalencentrum in vestigen. Wie het project gaat exploiteren is nog niet bekend, zo laat Driestar-directeur Hessel Vonk aan Misset Horeca weten.

Legermuseum Delft wordt hotel-restaurant

‘We hebben momenteel nog geen exploitant voor het nieuwe project in Delft,’ laat Hessel Vonck, directeur van Driestar weten. ‘We wilden eerst zeker weten of wij de pandeigenaar zouden worden. Momenteel lopen er gesprekken met verschillende hotelketens en horecaondernemers.’

Hotel New York als voorbeeld

Volgens Vonk wordt de restaurantfunctie van de locatie zeer belangrijk. ‘Een aansprekend voorbeeld is Hotel New York in Rotterdam. Maar er zijn meer voorbeelden hoor.’ Over het niveau (sterrenklassificatie) van de locatie is ook nog geen duidelijkheid. Ook is nog niet bekend hoeveel kamers het hotel krijgt.  ‘Denk aan een opening na 2017,’ besluit Vonk.

De universiteit van Delft blijft huurder en gebruiker van het pand. Ze zullen ook straks, als het pand een horecafunctie heeft, gebruiker blijven.

Het pand was eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. Het museum in Delft sloot in januari 2013 de deuren. Het werd samengevoegd met het Militaire Luchtvaart Museum op de vroegere luchtmachtbasis in Soesterberg. Samen vormen zij het Nationaal Militair Museum.

Eind vorig jaar was in het pand al een pop-up restaurant gevestigd: Happietaria. Een project van studenten uit Delft om geld in te zamelen voor een goed doel.

Plannen ingediend

Het pand aan de Korte Geer in Delft is voor 1,9 miljoen euro verkocht. Voor de nieuwe plannen wordt samengewerkt met architectenbureau cepezed uit Delft. Het is belangrijk dat het karakter en de waarde van het monumentale pand behouden blijven. Samen met de gemeente Delft zijn de ingediende plannen van mogelijke kopers bekeken.

Reageer op dit artikel