nieuws

Luid applaus voor Hotel Management Diner

Hotel

Bijna 140 deelnemers kwamen donderdag 25 juni naar het Crowne Plaza Den Haag. Het hotel was voor de tweede maal het decor voor het Hotel Management Diner. Vorig jaar werd dit netwerkevent voor managementteams uit de hotelbranche door Misset Horeca – na een pauze van dertien jaar – succesvol nieuw leven ingeblazen.

Luid applaus voor Hotel Management Diner

Het vernieuwd Hotel Management Diner trok zo’n veertig deelnemers meer dan vorig jaar. ‘Fantastisch en het is nu al een traditie dat het schitterend weer is’, zei dagvoorzitter Tom van ‘t Hek. Hij presenteerde en begeleidde de avond. De nieuwe hoofdredacteur Marjon Prummel die als eerste naar voren werd gehaald, wenste de aanwezigen een fijne, inspirerende avond.

Misset Hotel Personality Award

Een van de hoogtepunten was het stemmoment voor de Misset Hotel Personality Award, bedoeld voor een persoon die in positieve zin indruk maakt in de hotelbranche. Genomineerden waren Jaap Venendaal van Venendaal Group en Marijke Schreiner van hotelketen Stayokay. Laatstgenoemde sleepte de meeste stemmen in de wacht. ‘Een prachtige prijs’, reageerde Schreiner, die aangaf dat ze die ook te danken heeft aan de inzet van haar collega’s.

Cijfers en de entertainmentbranche

Spreker van de avond Erwin van Lambaart, televisie- en theaterproducent, vertelde over de raakvlakken die de entertainmentbranche heeft met de hotellerie waarin hij dertien jaar werkzaam was. ‘Ieder detail telt’, was een van zijn conclusies. Ewout Hoogendoorn nam een paar gangen later het stokje over van spreker Van Lambaart. ‘Fijn om over cijfers te praten, nog voordat het hoofdgerecht op tafel komt, maar de wijn al wel de goede kant opgaat’, zei de directeur van Horwath HTL. Hij gaf aan dat sprake is van een gestage economische groei in de hotellerie.

Dutch Hotel Award

Na het hoofdgerecht was het tijd voor de twaalfde editie van de Dutch Hotel Award. Juryvoorzitter Bas Tolmeijer, bedankte voormalig hoofdredacteur Martine Zuil voor haar jarenlange inzet als jurylid.  Tolmeijer overhandigde haar een bos bloemen en een foto van alle juryleden. ‘Die mag je straks op kantoor van je nieuwe baan bij De Graafschap ophangen’, zei hij lachend.

Luid applaus

Luid applaus steeg op achterin de zaal toen Hotel van Oranje in Noordwijk als winnaar van de Dutch Hotel Award bekend werd gemaakt. ‘Ze gaan met de bus naar huis, dus dat wordt een hele mooie avond’, besloot de dagvoorzitter. Hotel Bilderberg de Keizerskroon sleepte de tweede prijs in de wacht.  Brons ging naar Vesper Hotel Noordwijk.

 

Reageer op dit artikel