nieuws

Meer mensen vliegen van en naar Nederland

Hotel

De Nederlandse luchthavens zagen het aantal passagiers in het eerste kwartaal van 2015  toenemen met 4,1 procent. In totaal reisden in de eerste drie maanden van het jaar bijna 12,7 miljoen passagiers via de nationale luchthavens van en naar Nederland.

Meer mensen vliegen van en naar Nederland
Qatar Airways heeft Schiphol recent aan haar bestemmingen toegevoegd.

Schiphol liet in deze periode een stijging zien van 3,5 procent tot ruim 11,5 miljoen passagiers. Dit maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag  30 juni bekend.

Luchthaven Groningen

De sterkste groei was te zien op luchthaven Groningen. In vergelijking met een jaar eerder maakten bijna twee keer zoveel passagiers gebruik van dit vliegveld, namelijk 28.000 mensen.

Luchthaven Eindhoven

Eindhoven, de tweede luchthaven van Nederland, verwerkte in het eerste kwartaal ruim 816.000 passagiers. De constante groei die Eindhoven laat zien sinds het derde kwartaal van 2009, werd ook dit kwartaal voortgezet met 20 procent.

Deze toename is volgens het statistiekbureau vooral toe te schrijven aan het groeiende aantal bestemmingen. Zo had Eindhoven in het eerste kwartaal tien extra rechtstreekse bestemmingen ten opzichte van een jaar eerder.

Maastricht Airport zag als enige luchthaven het aantal passagiers flink dalen met 44 procent, vooral door het wegvallen van bestemmingen. In het eerste kwartaal vlogen 20.000 passagiers via deze luchthaven, terwijl dit er een jaar eerder nog 36.000 waren. Rotterdam The Hague Airport beleefde een kleine dip in het aantal passagiers met 7 procent.

Reageer op dit artikel