nieuws

Minder macht voor boekingssites in Frankrijk

Hotel

Het Franse parlement heeft de macht van boekingssites in Frankrijk teruggedrongen. Door die beslissing kunnen hotels in dit land zelf bepalen welke prijsvoordelen ze aanbieden.

Minder macht voor boekingssites in Frankrijk

Het parlement besliste om de zogenoemde pariteitsclausules in contracten tussen hoteliers en boekingssites te verbieden. In die contracten worden hotels door boekingssites gedwongen om de laagste prijzen af te geven.

KHN

‘De beslissing in Frankrijk geeft de Franse hoteliers hun ondernemersvrijheid terug’, meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Die vindt dat ook in Nederland deze vrijheid aan ondernemers moet worden teruggegeven. Ook hier zouden veel hotels de contracten die boekingssites met hen sluiten te verstikkend vinden.

Franse brancheorganisatie

Voorzitter Roland Heguy van de Franse horecabrancheorganisatie  is verheugd over de uitspraak: ‘Dit is meer dan een overwinning voor de branche, het is een revolutie die aan de gang is voor de Franse hotelindustrie en voor onze gasten.’

Belangrijke stap

Hotrec, de Europese koepelorganisatie voor horeca, ziet de beslissing van het Franse parlement als een zeer belangrijke stap in het proces van het herwinnen van volledige vrijheid van ondernemerschap voor hoteliers in heel Europa.

 

Reageer op dit artikel