nieuws

Motel One opent grootste hotel in Wenen

Hotel

Motel One opent haar grootste vestiging tot nu toe: Motel One Wenen-Hauptbahnhof telt 533 kamers, is verdeeld over zeventien verdiepingen en ligt pal naast het centraal station van de Oostenrijkse hoofdstad. Het is de vierde vestiging van de Duitse budget-designhotelketen in Wenen.

Motel One opent grootste hotel in Wenen

De One Lounge van het hotel wordt gebruikt als bar, lounge en ontbijtruimte en strekt zich uit over twee verdiepingen. Zoals iedere Motel One-vestiging bevat ook deze lounge lokale thema’s: kunstbeweging Wiener Werkstätte, Slot Belvedere en de bergspoorweg Semmeringbahn. Zo zijn elementen van de historische Weense kunstbeweging terug te vinden in de bar met ornamenten in Wiener Werkstätte-stijl. De loungestoelen bevatten stoffen van Backhausen, het enige bedrijf dat nog originele patronen van de beweging gebruikt.

In de lounge ligt ook speciaal voor Motel One ontworpen tapijt van Jan Kath, met een design dat de lelievijver van het Weense slot Belvedere symboliseert. De muren zijn bekleed met grote foto’s van het kasteel en aan het plafond hangt een enorme kroonluchter van de Weense fabrikant Lobmeyr. Bij het ontbijt worden de gasten omringd door kunstwerken en foto’s van de Semmeringbahn, de Oostenrijkse bergspoorweg die ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Een overnachting in het 533 kamers tellende Motel One Wenen-Hauptbahnhof is te boeken vanaf €69 voor een eenpersoonskamer en €84 voor een tweepersoonskamer. Het ontbijt kost €9,50 per persoon.

Motel One Group
De Motel One Group, gevestigd in München, werd in 2000 opgericht door Dieter Müller. In totaal telt de snelgroeiende keten nu 49 hotels met 13.500 kamers in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, België en Tsjechië. De Motel One Group heeft in 2014 met een gemiddelde bezettingsgraad van 75 procent een omzet van €256 miljoen behaald. Het succes van de Motel One Group is gebaseerd op het concept ‘Great design for little money’ op centrale locaties in steden door heel Europa.

Reageer op dit artikel