nieuws

Nederlandse hoteliers optimitisch

Hotel

Het optimisme onder hoteliers is opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Horwath Hotel Toerism and leisure Nederland (HTL), dat 3 juni werd gepresenteerd.

Nederlandse hoteliers optimitisch

Ruim driekwart van de hoteliers verwacht in 2015 een hogere omzet te behalen dan vorig jaar. Bijna 80 procent verwacht een omzetstijging, terwijl 15 procent een stabiele omzet verwacht en slechts 6 procent rekening houdt met een daling. Ruim 21 procent van de hoteliers verwacht zelfs een omzetstijging van meer dan 5 procent te zullen behalen.

Aantrekken economie
Het optimisme is toegenomen, omdat meer gasten hotels bezoeken en bereid zijn om een hogere kamerprijs te betalen. Van de ondervraagde hoteliers verwacht 67 procent een hogere bezettingsgraad te behalen. Daarnaast verwacht 81 procent dat de kamerprijzen hoger worden. De hoteliers verwachten te kunnen profiteren van het aantrekken van de economie en het toerisme.  Kijkend naar de verschillende segmenten van hotelgasten, wordt de meeste groei verwacht van de individuele toeristen.

Internationaal
Internationaal zijn de verwachtingen minder hooggespannen. In Azië en Amerika, waar de hotelmarkt de afgelopen jaren al eerder was hersteld van de laatste crisis, wordt nog maar rekening gehouden met een lichte groei.

Hotel Management Diner
Horwath-directeur Ewout Hoogendoorn gaat tijdens het Hotel Management Diner van Misset Horeca, op 25 juni in Den Haag, verder in op deze cijfers en tilt ook vast een tipje van de sluier op van het Hosta-rapport dat in september verschijnt. Dat diner, waar ook de Dutch Hotel Award en de Misset Hotel Personality Award worden uitgereikt, is toegankelijk voor iedereen die in het managementteam van een Nederlands hotel werkt.

 

Reageer op dit artikel