nieuws

Robot aan de balie in Belgisch hotel

Hotel

In het Ghent Marriot-hotel in het Vlaamse Gent werkt sinds woensdag 24 juni een zogenaamde ‘mensachtig robot’. Mario, zo heet de robot, staat het baliepersoneel bij in het hotel. Hij kan onder meer kamersleutels aan gasten overhandigen.

Robot aan de balie in Belgisch hotel

Mario kan ook in worden gezet als virtuele oppas in de kinderhoek. De mensachtige robot kan daarnaast helpen bij seminars. Hij wordt ingezet voor het begeleiden van de powerpointpresentaties tijdens zulke seminars. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Volgens het Marriot Ghent wil het hotel zich met Mario meer profileren als businesshotel.

Geen vervangern voor mens

Het hotel benadrukt wel dat de robot nooit het werk van het menselijk personeel over zal nemen. ‘Mario is een extra beleving die wij onze klanten aanbieden, ze zijn vrij daar gebruik van te maken of niet’, vertelt de general manager van het hotel.

Mensachtige robots worden al een tijdje ingezet in de zorgsector. Volgens de directie van Ghent Marriott Hotel is het inzetten van zo’n robot in de hotelsector wel nieuw. De robot is een product van het Belgische bedrijf QBMT uit Oostende, dat met Zora al meer dan 100 mensachtige robots heeft geproduceerd voor de zorgsector in België, Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

Reageer op dit artikel