nieuws

Swissôtel naar rechter om eigen restaurant

Hotel

Het Swissôtel op het Damrak in Amsterdam is verwikkeld in een juridische strijd met de uitbater van het restaurant van het hotel. Het hotel is niet tevreden over de kwaliteit die de huidige huurder levert en wil het restaurant weer in eigen beheer gaan exploiteren.

Swissôtel naar rechter om eigen restaurant

General Manager van het Swissôtel Harold Kluit, zegt tegen Misset Horeca: ‘We hebben er tien jaar geleden voor gekozen om het restaurant te outsourcen. Helaas voldoet de huidige huurder, Restaurant Damplaza, al jaren niet  aan onze standaards en eisen. Dit doet het imago van ons merk en het geüpgrade Damrak in Amsterdam geen goed.’

Met f&b-partner
Op dit moment loopt er een procedure tegen de huidige eigenaar. ‘Binnenkort gaan we naar Het Hof die hierover waarschijnlijk in juli uitspraak zal doen.’ Kluit heeft goede hoop en verwacht dat het nieuwe restaurant begin 2016 open kan.  Op dit moment voert Kluit gesprekken met twee mogelijke food & beverage partners. ‘We zoeken een partij die hoogst waarschijnlijk een adviserende rol zal krijgen. Zeker gezien onze huidige ervaring willen we de kwaliteit zoveel mogelijk zelf in de hand houden.’

Het concept voor het restaurant en het nieuwe dakterras dat tegelijkertijd uitgerold gaat worden, is al helder. ‘Het hele concept, inclusief de kaart, de look en feel en de keuze voor de wijn ligt al klaar’, vertelt Kluit.

Geen sterrenchef
‘Maar omdat de Amsterdamse hotelmarkt erg concurrerend is, wil ik daar op dit moment niets meer over zeggen dan dat het een mix is tussen Frans en Aziatisch. Het wordt geen fine dining. Dat kan niet op onze locatie waar elke dag 20.000 tot 25.000 mensen passeren en de omloopsnelheid een stuk hoger ligt. Fine dining betekent drie uur lang tafelen, terwijl dat bij ons ongeveer een uur zal zijn. We willen absoluut een hoogwaardig product aanbieden, maar zijn niet op zoek naar een sterrenchef. Daar leent onze locatie zich domweg niet voor.’

Lees meer over de plannen van het Swissôtel in Misset Horeca nummer 11. 

Reageer op dit artikel