nieuws

The Manhattan wordt Marriott Rotterdam

Hotel

Het Manhattan Hotel in Rotterdam wordt een Marriott hotel. Vanaf 1 februari 2016 zal de naam veranderen in Marriott Rotterdam. Hotel manager Bart van de Brug is verguld met de samenwerking.

The Manhattan wordt Marriott Rotterdam

‘Ik krijg van alle kanten felicitaties’, zegt Van de Brug over de samenwerking met Marriott. ‘Het is ook een mooi compliment, niet alleen voor het hotel en de medewerkers maar zeker ook voor de stad, dat een groot internationaal hotelbedrijf als Marriott hier de naam wil vestigen.’

‘Dat zegt iets over het imago van deze stad’, zegt de hotel manager. ‘Rotterdam pronkt in menige internationale top-10. De wereld is geïnteresseerd in Rotterdam als bestemming en Marriott ziet die potentie. Schiphol is hier 25 minuten vandaan, dat is internationaal gezien om de hoek.’

Internationale slagkracht

Het hotel houdt dezelfde eigenaar en ook het personeelsbestand verandert niet. Wel kan Van de Brug door de franchise-overeenkomst voortaan een beroep doen op ‘slagkracht’ van de Amerikaanse sales- en marketingafdelingen. ‘De prijzen stijgen niet direct, zegt Van de Brug. ‘Het merk moet er in eerste instantie juist voor zorgen dat meer mensen de weg vinden naar het hotel.’

Rotterdam als bestemming zit in de lift. 2014 zag zo’n 7 procent meer toeristen en het aantal hotelovernachtingen steeg met 18,2 procent. Gelukkig maar, zegt Van de Brug, want er zijn flink wat hotelkamers bij  gekomen. Hij vindt het dan ook mooi dat Marriott kiest voor een bestaand hotel, en dus niets aan het kamerbestand in de stad toevoegt.

Logische keuze

Hij vindt het aan de ene kant jammer dat afscheid moet worden genomen van de naam The Manhattan, maar noemt het ook een logische keuze. ‘Internationaal gezien zou Marriott The Manhattan voor verwarring kunnen zorgen. Dan moet je ook Rotterdam nadrukkelijk aan de naam plakken en dat wordt erg lang.’

Om te voorkomen dat gasten naar New York vliegen, is gekozen voor Marriott Rotterdam. Dat is overigens geen eis van Marriott, benadrukt Van de Brug.

Metamorfose

Hoewel de naamsverandering van The Manhattan Hotel pas op 1 februari 2016 ingaat, kunnen gasten al vanaf 1 oktober via de Marriott-website boeken. De kamers worden vanaf november 2015 gerenoveerd en ook de lobby van het hotel zal een metamorfose ondergaan.

Een deel van de back of house wordt front of house, er wordt plek ingeruimd voor een executive lounge voor loyalty leden van Marriott en de receptie wordt gemoderniseerd: van de klassieke desk wordt afscheid genomen om een meer informele check-in te creëren.

Reageer op dit artikel