nieuws

Tourleiding annuleert honderden hotelkamers in Utrecht

Hotel

Honderden door de organisatie van de Tour de France geboekte hotelkamers, rond de start op 4 juli in Utrecht, zijn inmiddels weer geannuleerd. De hoteliers vrezen nu dat ze volgende maand met een hoop lege kamers blijven zitten.

Tourleiding annuleert honderden hotelkamers in Utrecht

Leo Hollman, voorzitter van het Utrechtse Hoteloverleg en daarnaast directeur van het plaatselijke grand hotel Karel V, meldt in het AD van 11 juni dat tourorganisatie ASO blijkbaar wat al te royaal gereserveerd heeft. ‘Nu komen ze tot de conclusie dat er veel minder relaties en medewerkers meekomen naar Utrecht en annuleren ze ongeveer 400 kamers.’

Soepele annuleringsvoorwaarden
Hoteliers van de getroffen hotels kunnen ook niets uitrichten tegen de tourleiding. Er waren wel annuleringsvoorwaarden opgesteld voor de ASO, maar die waren erg soepel. Volgens Hollman omdat de Utrechters erg blij zijn met de komst van de Tour naar de stad. ‘Dat goede gastheerschap moeten we nu bekopen met deze tegenvaller’, aldus Hollman.

Toch wil de voorzitter van het Utrechtse Hoteloverleg ook weer niet al te veel mopperen. ‘De ASO boekt tijdens de Tourstart, afgezien van deze annulering, toch nog ruim 7000 hotelkamers in de regio voor en tijdens het Grand Départ.’

Reageer op dit artikel