nieuws

Filmer hotel-seksdates sluit eis schadevergoeding niet uit

Hotel

De eigenaar van het Economy Hotel aan de Balijelaan in Utrecht die heimelijk seksdates in hotels filmde om in hoger beroep de rechtbank ervan te overtuigen dat je prostitutie in hotels niet kan weren, sluit niet uit dat hij een schadevergoeding neer gaat leggen bij de gemeente. Die sloot zijn hotel omdat er sprake zou zijn geweest van illegale prostitutie.

Filmer hotel-seksdates sluit eis schadevergoeding niet uit
ANP

Door de sluiting zag Emmen de helft van zijn omzet wegvallen. Het pand met receptie mocht openblijven. Het naastgelegen hotel waar met camera’s toezicht werd gehouden, moest de deuren sluiten. Emmen zegt een schadevergoeding dan ook niet uit te sluiten als hij de rechtszaak wint, waarin binnenkort uitspraak wordt gedaan. ‘Ik had kort voor de sluiting 150.000 euro in het hotel geïnvesteerd.’

Onterecht

De voorzieningenrechter oordeelde eerder dat er genoeg signalen waren die ertoe hadden moeten leiden dat Emmen wist of had moeten weten dat hij een tandje bij moest zetten om illegale prostitutie te voorkomen. De Utrechter stelt dit standpunt in hoger beroep van tafel te hebben kunnen schuiven. Hij zegt er ook alles aan te hebben gedaan om prostitutie buiten de hoteldeur te houden en vindt het onterecht hoe hij wordt behandeld. Volgens Emmen is sprake van willekeur. Hij is ervan overtuigd dat de gemeente zijn hotel gebruikt als waarschuwing richting andere hoteliers. ‘Waarom ben ik de enige die is aangepakt?’

Seksdates

De stiekem gefilmde seksontmoetingen waarin de prostituees namen noemen van hotels waar ze werken, vielen bij andere hoteliers niet in goede aarde. ‘Maar het was niet mijn bedoeling om met mijn bewijsmateriaal hotels in diskrediet te brengen’, zegt Emmen. ‘Ik vecht voor mijn collega’s, niet tegen. Ik wil alleen voorkomen dat een precedent wordt geschapen dat als je onbewust faciliteert, je je exploitatievergunning kwijt kan.

Gemeente

De gemeente wil hangende de strafzaak niet op de details van de zaak ingaan. ‘Maar daar waar sprake is van illegale prostitutie treden we op. Dat willen we niet.’ De gemeente stelde vorig jaar via een mystery guest, die zich voordeed als klant, vast dat er sprake was prostitutie in het Economy Hotel.

 

Reageer op dit artikel