nieuws

‘Half miljoen euro omzet door Dutch Hotel Award’

Hotel

In een zonovergoten Noordwijk kreeg het managementteam van Hotel van Oranje vrijdag de trofee die hoort bij de Dutch Hotel Award uitgereikt. Bij de feestelijke overhandiging waren naast het team en de jury ook de burgemeester van Noordwijk, collega-hoteliers uit de kustplaats, relaties en gasten aanwezig. General manager Mike van Bokhoven denkt in totaal een half miljoen euro omzet te genereren met de winst van de wedstrijd.

‘Half miljoen euro omzet door Dutch Hotel Award’

General manager Van Bokhoven en algemeen directeur Jaap Liethof kregen de wandplaquette uit handen van juryvoorzitter Bas Tolmijer. De plaquette, een metalen plaat met een uit glas geblazen kussen erop, is ontworpen door SBS Architecten.

Van Bokhoven is vanzelfsprekend enorm trots op zijn team. ‘We hebben keihard gewerkt. Maar ik zag dat dit thema eigenlijk heel goed bij ons past. Het was in ieder geval voor mij een uitgelezen kans om mijn filosofie en visie nog beter onder de aandacht te krijgen.’

€25.000

Naast het invullen van die visie biedt de Dutch Hotel Award volgens Van Bokhoven ook commercieel mooie kansen. ‘Het is lastig in een exact bedrag uit te drukken, want er zijn veel meer factoren van invloed dan de titel alleen. Maar mede door de titel denk ik uiteindelijk een half miljoen euro extra om te zetten.’ Dat komt volgens hem vooral doordat het team nog meer zelfvertrouwen heeft en nog meer lol in hun werk. Dat straalt af op gasten en resulteert in meer boekingen.

Alleen al in de eerste week na de overwinning haalde Hotel van Oranje €25.000 binnen met een speciaal Dutch Hotel Award arrangement, waarbij gasten voor €150 met twee personen inclusief ontbijt in het hotel overnachten.

Business Class

Van Bokhoven en zijn team werden tijdens het Hotel Management Diner op 25 juni uitgeroepen tot winnaar van de 12e editie van de Dutch Hotel Award. Traditioneel wordt de trofee een week later bij het winnende hotel uitgereikt, zodat de winnaar de kans heeft de prijs te vieren met relaties en pers.

Dat laatste pakt Hotel van Oranje mooi aan: elke week wordt in het hotel het zondagse tv-programma Business Class met Harry Mens opgenomen, en deze opnames waren op het moment van de uitreiking. Komende zondag is die uitreiking en interviews met onder meer Bas Tolmeijer te zien in Business Class.

Reageer op dit artikel