nieuws

Hotel Damrak Amsterdam korte tijd ontruimd

Hotel

Op het Damrak in Amsterdam is korte tijd hotel De Roode Leeuw ontruimd geweest. Het leek erop dat er brand was in het hotelgebouw, maar volgens de brandweer lag het probleem bij een stroomkast in de Damraksteeg naast het gebouw. Er kwam rook uit de kast en het probleem leidde tot een stroomstoring op Damrak en nabijgelegen straten.

Hotel Damrak Amsterdam korte tijd ontruimd

De brandweer kreeg zondagavond melding van een brand en ontruimde het gebouw. De brandweer merkte de rook uit de stroomkast op, maar het was onduidelijk waardoor dat werd veroorzaakt. Energiebedrijf Liander, dat het kastje beheerd, is ingeschakeld en werkt aan een oplossing.

De situatie is volgens de brandweer ‘stabiel’ en de hotelgasten konden allemaal weer naar binnen. ‘Ze zijn waarschijnlijk gaan slapen, maar stroom hebben ze in ieder geval niet’, aldus een woordvoerder. Liander verwacht de stroomstoring rond 2.00 uur te hebben opgelost.

Reageer op dit artikel