nieuws

Japans hotel bemand door robots opent deuren

Hotel

In Japan heeft vorige week het Henn-na Hotel haar deuren geopend. Een groot deel van de personeelszaken wordt er door robots uitgevoerd.

Japans hotel bemand door robots opent deuren

Het hotel heeft de ambitie het meest efficiënte hotel ter wereld te worden.  Het onthaal van het hotel wordt verzorgd door drie robots met sterke menselijke trekjes, die op niveau gesprekken kunnen voeren met de hotelgasten. Daarnaast worden ook robots ingezet voor de portierstaken en de schoonmaakdiensten. In plaats van met een sleutel of een pas, gaan kamerdeuren open door middel van gezichtsherkenning, Naast de robots, heeft het hotel ook zonne-energie en besparende maatregelen. Daarmee wil Henn-na het meest efficiënte hotel van de wereld worden.

Huis Ten Bosch

Het hotel ligt een uur rijden van Nagasaki Airport, in Sasebo, waar ook het Nederlandse themapark Huis Ten Bosch is. Het Henn-na Hotel opende op 17 juli de deuren met 72 kamers.  In 2016 komt er nog een uitbreiding met 72 kamers.

Reageer op dit artikel