nieuws

Justitie in beroep in alle zaken Valkenburg

Hotel

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen alle uitspraken in de zedenzaak Valkenburg. In totaal kregen 21 mannen een celstraf van een dag opgelegd en taakstraffen variërend van 120 tot 240 uur omdat ze betrokken waren bij de zaak waarin een 16-jarig meisje werd misbruikt in een hotel.

Justitie in beroep in alle zaken Valkenburg

Twee mannen kregen vijf maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk en een man kreeg zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Twee mannen werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Strafeisen

Justitie had eerder celstraffen geëist van vijf tot twaalf maanden. Volgens officier van justitie Anneke Rogier doen taakstraffen geen recht aan de bescherming van minderjarigen tegen zedenmisdrijven. ‘De wetgever bepaalt dat voor jeugdprostitutie gevangenisstraffen vereist zijn. De rechtbank gaat daar niet in mee.’

Hoger beroep

‘We gaan in hoger beroep kijken wat het hof ermee doet’, aldus Rogier. ‘De maatschappij heeft fel gereageerd op wat hier gebeurd is.’

Reageer op dit artikel