nieuws

Kraanhotel genomineerd voor European Hospitality Award

Hotel

Het 50 meter hoge Amsterdamse Faralda Kraanhotel is in drie categorieën genomineerd voor de prestigieuze European Hospitality Award 2015: Innovation in Service of the Year, Best use of Technology en Hotelier of the Year. Vooral de laatste nominatie is opvallend gezien het feit dat het hotel pas zes maanden geleden haar deuren opende.

Kraanhotel genomineerd voor European Hospitality Award

Het Faralda Kraanhotel is onderdeel van het industrieel erfgoed van de NDSM, De Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. ‘De kraan was gedurende twintig jaar niet gebruikt en ernstig vervallen. De kosten om de kraan te ontwikkelen en de constructie tot hotel mogelijk te maken hebben geresulteerd in de duurste suites in Nederland. Per suite was uiteindelijk een investering van €1 miljoen noodzakelijk.’ aldus Edwin Kornmann Rudi, initiatiefnemer Faralda Kraanhotel.

Meer Nederlandse genomineerden 
Het Amsterdamse hotel Heemskerk Suites is ook genomineerd: voor ‘Hotelier of the Year’, ‘Best Boutique Hotel’ en ‘Green Hotel of the Year’. Het eveneens hoofdstedelijke hotel The Toren is genomineerd voor ‘Innovation in Service of the Year’ en ‘Best Boutique Hotel ‘. Tot slot is er ook nog een nominatie voor Alexanders Hotel. Het Noordwijkse hotel is evenals Heemskerk Hotel en The Toren, in de running voor de titel ‘Best Boutique Hotel’.

European Hospitality Award 2015

De European Hospitality Awards selecteert de mooiste Europese hotels in twaalf categorieën, waaronder Opening van het jaar, de beste Hotel Suite en Spa van het Jaar, eindigend met de uitreiking van de Lifetime Achievement Award en de European Hospitality Awards Hotel van het Jaar. De Amsterdamse hotelier Eric Toren, eigenaar van The Toren Hotel Groep, werd in 2014 als eerste Nederlander ooit uitgeroepen tot Europees Hotelier van het jaar. Uitreiking van de Awards vindt op 12 november 2015 plaats in Londen.
Reageer op dit artikel