Hotels die bij Logis zijn aangesloten blijven zelfstandig en zijn vrij in hun bedrijfsvoering. Wel onderschrijven ze dezelfde vier basisprincipes: persoonlijke ontvangst, comfortabele en verzorgde accommodatie, keuken op basis van streekproducten en een uitnodiging om de streek te verkennen.
Samenwerken, maar zelfstandig
Uitbaters van Huis ter Geul zien een groot voordeel in hun aansluiting bij Logis: 'Samenwerken, maar zelfstandig zijn. Dan kun je van elkaar leren door informatie te delen, maar tegelijkertijd je eigen identiteit behouden', aldus de eigenaren Johan en Linda Hardy.
Persoonlijke benadering
Bij Logis Hotels staan persoonlijke aandacht en gastvrijheid centraal. De persoonlijke benadering komt bij dit hotel goed tot zijn recht, omdat er in overleg ook zorgverlening en verpleegkundige zorg kan worden geboden doordat eigenaresse Linda zelf verpleegkundige is.
Logis
Ruim 2.600 hotel-restaurants in Europa vallen onder de Fédération Internationale des Logis (FIL). Meer dan zestig jaar na haar oprichting in Frankrijk blijft ze zich ontwikkelen in Frankrijk, maar ook in Duitsland, België, Groothertogdom Luxemburg, Italië, Portugal, Spanje, Andorra en Nederland.