nieuws

Nijntje krijgt eigen suite in Utrechts Grand Hotel Karel V

Hotel

Een familiesuite van het Utrechtse 5-sterren hotel Grand Hotel Karel V is omgetoverd tot een ware Nijntje-suite. Dit ter ere van de zestigste verjaardag van het konijn dat de hoofdpersoon is in een serie kinderprentenboeken van Dick Bruna.

Nijntje krijgt eigen suite in Utrechts Grand Hotel Karel V
Ook in de badkamer zijn de Nijntje details doorgevoerd.

Mercis bv en het Centraal Museum hebben de hotelkamer omgetoverd tot een Nijntje-suite. De kamer heeft onder meer een dekbed met Nijntje afbeelding, kussens met Nijntje en een speeltafel met spelletjes van het bekende konijn. Ook in de badkamer zijn Nijntje-details doorgevoerd.

Opening suite

Op vrijdag 31 juli wordt de suite officieel geopend door kinderboekenillustratoren Ingrid en Dieter Schubert. Bezoekers kunnen  dan niet alleen de suite bekijken, maar ook het Nijntje-beeld dat de Schuberts hebben gemaakt voor de Nijntje art parade. Tijdens de opening van de suite kan een gratis overnachting in de Nijntje-kamer worden gewonnen met een bezoek aan de tentoonstelling Feest! Nijntje 60 jaar in het Centraal Museum.

Boeken

Gasten kunnen de hotelkamer ook boeken. ‘Op het moment van aanvraag wordt de kamer opnieuw omgetoverd’, zegt Ellis Schrijvers van Grand Hotel Karel V.  Van dit speciale arrangement kan tot 20 september gebruik worden gemaakt.

 

Reageer op dit artikel