nieuws

Starwood start verbouw Element hotel

Hotel

Starwood is aan het Gelderlandplein in Amsterdam gestart met de realisatie van het eerste ElementHotel in Nederland. Het hotel met 160 kamers komt in het bestaande kantoorcomplex De Velder, 8.800 vierkante meter, aan het Gelderlandplein.

Starwood start verbouw Element hotel

Het kantoorgebouw is aan de binnenzijde al volledig gestript. Alleen de buitengevel en het betonskelet blijven behouden. Het nieuwe hotel wordt een hoogwaardig long-stayhotel met 160 kamers in studiostijl met keuken, voor zowel zakelijke reizigers als toeristen.

Eind 2015 zal het hotel, dat volgens de internationale Leed 4-Certified duurzaamheidseisen wordt gebouwd, ‘handdoekgereed’ worden opgeleverd, dit meldt Vastgoedmarkt. 

De realisatie van het hotel is onderdeel van deze grootschalige herontwikkeling van het Winkelcentrum Gelderlandplein. Bijzonder in de verbouwing van het hotel is de korte verbouwingsperiode en de complete aanpak van J.P. van Eesteren, dat zowel de hotelkamers als lobby, restaurant en fitnessruimte volledig ingericht zal opleveren.

Element Hotel maakt deel uit van Starwood Hotels & Resorts, waartoe ook  Sheraton Amsterdam Airport hotel en Hotel Des Indes in Den Haag behoren.

Reageer op dit artikel