nieuws

Twaalf keer celstraf in zedenzaak hotel Valkenburg

Hotel

De rechtbank in Maastricht heeft donderdag twaalf mannen een gevangenisstraf opgelegd voor betrokkenheid bij de zedenzaak met een 16-jarig meisje in een hotel in Valkenburg. De rechtbank kwam tot lagere straffen dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.

Twaalf keer celstraf in zedenzaak hotel Valkenburg

Een van de verdachten, een jongerenwerker die slachtoffers van loverboys begeleidde, kreeg voor ontucht met het minderjarige meisje in het hotel in Valkenburg een gevangenisstraf opgelegd van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Een tweede verdachte kreeg een celstraf opgelegd van vijf maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Ook hij werkte met minderjarigen. Tien andere verdachten kregen een celstraf van een dag in combinatie met een werkstraf van maximaal 240 uur.

Strafeisen OM

Het OM had celstraffen tot een jaar geëist. De rechtbank vond het echter een strafverminderde factor dat de verdachten niet bewust op zoek waren naar seks met een minderjarige. Wel meende de rechtbank dat de verdachten zich er onvoldoende van hebben vergewist of het meisje meerderjarig was. Ze noemde het onvoldoende dat werd afgegaan op de genoemde leeftijd (18) in de seksadvertentie.

Psychische schade

Volgens de rechtbank hebben de verdachten de lichamelijke integriteit van het meisje ernstig geschonden en haar psychische schade toegebracht.

Reageer op dit artikel