nieuws

Aantal banen toerismesector stijgt naar ruim 600.000

Hotel

De toerismesector speelt een steeds grotere rol in Nederlandse economie. Zowel het aantal banen in deze branche als de toeristische bestedingen in Nederland stegen vorig jaar flink. Bij de helft van de banen in de sector vallen onder de horeca. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek

Aantal banen toerismesector stijgt naar ruim 600.000

De totale toeristische bestedingen kwamen uit op €68,3 miljard, een stijging van ruim 4 procent ten opzichte van 2013. Het aantal banen binnen de toerismesector steeg met 15.000, waarvan 8000 voltijdsbanen, naar een totaal van 606.000. Daarmee groeide het aantal banen met ruim 2 procent, terwijl de werkgelegenheid van de totale Nederlandse economie juist licht daalde, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek

46 procent horeca
Vorig jaar was de toerismesector goed voor 366.000 voltijdsbanen, waarvan 46 procent in de horeca (zoals hotels, restaurants, campings, vakantieparken). Het aantal toeristische horecabanen is met 3 procent toegenomen vergeleken met 2013.

Reageer op dit artikel