nieuws

Henk de Lugt Award voor Edwin van der Meijde

Hotel

De jaarlijkse Henk de Lugt Award voor iemand in het hotelvak die zich onderscheidt, is uitgereikt aan Edwin van der Meijde, eigenaar van hotels Pincoffs en Stroom in Rotterdam.

Henk de Lugt Award voor Edwin van der Meijde

De award, vernoemd naar de in 2012 overleden Amsterdamse hotelier Henk de Lugt, werd uitgereikt tijdens het tienjarig jubileum van Hoteliers.com, initiatiefnemer van de onderscheiding.

De award wordt toegekend aan een persoon uit het hotelvak die zich in zijn of haar werk en leven onderscheidt in gastvrijheid, karakter en positiviteit.

Karakterhotelier

De winnaar van de Henk de Lugt Award 2015 is volgens het juryrapport een karakterhotelier. ‘Hij kan zich qua passie en inzet voor anderen in het algemeen en voor gastvrijheid in het bijzonder zonder meer meten met de naamgever van de award. De manier waarop hij die passie aan de dag legt, is origineel en eigenzinnig. Met zijn drive weet Edwin iedereen in zijn omgeving te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en daarbij oog te hebben voor de buurt en de stad’, aldus Patrick Brand namens de Raad van Advies van de award.

De winnaar van vorig jaar, René Wildeman van Hotel Amsterdam – De Roode Leeuw, reikte de onderscheiding uit. Hij was het ook die Van der Meijde had voorgedragen: de winnaar van het voorgaande jaar nomineert kandidaten voor het volgende jaar.

De Raad van Advies benoemt de uiteindelijke winnaar. Die raad bestond dit jaar uit: Sander Allegro, Erik Baumann, Patrick Brand, Frank ter Horst, Thomas Kascha, Elvira Wilthagen, Elly van de Wouw, Hans Vugts en natuurlijk René Wildeman. De award bestaat uit een herdenkingsmedaille en een karikaturaal portret van de winnaar.

Reageer op dit artikel