nieuws

Hotel Jansen: niet voor toeristen

Hotel

Amsterdam krijgt in oktober een nieuw hotel, niet bestemd voor toeristen. Hotel Jansen is een short stay hotel voor studenten en young professionals.

Hotel Jansen: niet voor toeristen

Het ‘hotel’ komt aan de Valschermkade 19 in Amsterdam Oud-Zuid achter het Olympisch Stadion, telt 166 kamers en vijf gemeenschappelijke ruimtes en een restaurant, Mama’s Kitchen.

Hotel Jansen biedt een all-inclusive accommodatie van 1 dag tot 6 maanden. All-in prijs per maand: 625 euro. Het hotel wordt ontwikkeld en geëxploiteerd door een collectief van ondernemers, creatieven, foodies, meubelmakers en kunstenaars.

René van Schie, Hotelloods gemeente Amsterdam: ‘Hotel Jansen draagt bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat in Amsterdam door unieke en betaalbare accommodatie te bieden voor jong talent dat voor kort verblijf naar Amsterdam komt.’

Hotelmanager Karim Lasqad: ‘We hebben al boekingen uit dertig verschillende landen. Voor al die mensen willen we de ultieme omgeving bieden waarin ze zich welkom voelen en van waaruit ze Amsterdam kunnen ontdekken.’

625 all -in per maand

Hotel Jansen biedt Short Stay mogelijkheden van één maand tot zes maanden en Hotel Stay mogelijkheden van één nacht tot maximaal een maand. De introductieprijzen voor Short Stay gaan vanaf 625 euro all-in per maand voor een periode van 6 maanden. Prijzen voor Hotel Stay gelden vanaf 85 euro per nacht of 350 euro per week. Het uitgangspunt is simpel; hoe langer een gast blijft, hoe voordeliger het is.

166 kamers

De 166 kamers van circa 18 m2 liggen verspreid over 6 verdiepingen. Elke verdieping is ingericht naar een buurt in Amsterdam: van Vondelpark en Museumkwartier tot de Wallen en de Pijp. Iedere ‘buurt’ is vertaald naar eigen kleurschema’s, uniek fotobehang, series met handgemaakte meubels, keukens, badkamers en kunst.

Elke verdieping biedt een combinatie van de privacy van een eigen kamer met badkamer en heeft daarnaast een grote communal area om te koken, te studeren en te socializen. Het enige dat moet worden meegebracht of gehuurd bij boekingen is bedlinnen en keukenspullen. Schoonmaak- en laundry services zijn optioneel.

Vaste Schroeven – een collectief van kunstenaars, creatieven en meubelmakers – heeft alle kamers, communal areas en de hallen vormgegeven.

Reageer op dit artikel