nieuws

Oud postkantoor Rotterdam wordt hotel

Hotel

Het oude postkantoor aan de Rotterdamse Coolsingel wordt omgebouwd tot een boutiquehotel van 220 kamers. Ook komen er winkels en wellness in het gebouw.

Oud postkantoor Rotterdam wordt hotel

Het viersterrenhotel, waarvan de bouw begin 2016 moet starten, heeft ook al een naam: Hotel Post Rotterdam, meldt RTV Rijnmond. Het Duitse RIMC gaat het hotel managen.

Projectontwikkelaar Delta Development kocht het monumentale pand zeven jaar terug, oorspronkelijk met het plan er een winkelcentrum te vestigen. De crisis dwarsboomde die plannen. Daarna was er een plan voor een hotel annex winkelcentrum, maar dat werd afgekeurd door de welstandscommissie. Het nieuwe plan, waarbij de monumentale gevel en het karakter van het pand behouden blijven, viel wel in de smaak.

Het is niet bekend hoeveel geld er is gemoeid met de ontwikkeling van het pand. Projectmanager Koert Damstra zei tegen kantoorRTV Rijnmond: ‘De afspraken zijn zo goed als rond en de financiering is op een haar na geregeld. Het enige dat nog kan gebeuren is dat de vergunning en monumentenzorg vertraging opleveren. Maar ik zie daar geen afstel van komen.’

Echt Rotterdams

Volgens de ontwikkelaar wordt het een ‘echt Rotterdams hotel’. Elke kamer heeft een eigen en persoonlijke sfeer. Het management is in handen van de Duitse hoteloperator RIMC, maar op de vloer zal het worden gemanaged door personeel uit de regio.

Ook in Utrecht staat een oud postkantoor, waar vergelijkbare plannen voor bestonden: winkels en een hotel. Dat pand is een tijdje als evenementenlocatie beschikbaar geweest maar wordt intussen omgebouwd tot bibliotheek.

Reageer op dit artikel