nieuws

Pop-up hotel op terrein Westergasfabriek

Hotel

In het voormalig stadsdeelkantoor op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam wordt een tijdelijk hotel gevestigd, voor er in 2017 een permanent hotel opent.

Pop-up hotel op terrein Westergasfabriek

Eerder werd al bekend dat het monumentale gebouw door bv Westergasfabriek zal worden omgebouwd tot hotel. De verbouwing start echter pas in oktober 2016, en tot die tijd vestigen Partners in Hospitality en East Village Concepts er een pop-up hotel.

Hotel Gustafson gaat 7 september open als 12 maanden ‘work in progress’-hotel en moet volgens de initiatiefnemers een schoolvoorbeeld worden van een onconventionele manier om een horeca ruimte te exploiteren.

Open vanaf sleuteloverdracht

Elvira Wilthagen van East Village Concepts, licht toe: ‘Om te beginnen gaan we draaien vanaf het moment dat we de sleutel krijgen. Natuurlijk kun je van te voren alles plannen, bouwen en met een perfect product openen, dat is ook helemaal goed. Wij hebben echter besloten dat we in een pop-up project anno 2015 zo niet meer hoeven te werken. De wereld is gewend aan zaken die nog niet perfect zijn.’

De renovatie van Hotel The Neighbour’s Magnolia hebben zij ook op die manier gedaan en zo zijn er nog steeds gasten van toen die alles wat in het hotel gebeurt op de voet volgen en steunen.

Frithjof de Waard van Partners in Hospitality vult aan: ‘Belangrijk is wel dat een aantal basis zaken vanaf dag één kloppen, zoals goede koffie, beperkte maar kwalitatieve menukaart, de juiste dranken en cocktails en natuurlijk enthousiast personeel. Daarnaast is het voor ons enorm spannend om samen met gasten, de aannemer en leveranciers te werken aan de opbouw van het project met een echte opening een maand later.’

Duidelijke eisen

Vanuit de directie van de Westergasfabriek lag een aantal hele duidelijke eisen waaraan het project moet voldoen. Frank ter Horst, de andere eigenaar van East Village Concepts, somt op: ‘Het moest een vernieuwend concept worden dat reuring, beweging en publiciteit veroorzaakt en er moest een mogelijkheid zijn om te slapen. Ook mag de 24-uursvergunning van het terrein gebruikt worden.’

Op 1 oktober 2016 sluit Gustafson weer, zodat Westergasfabriek het pand kan ombouwen tot permanent hotel.

Reageer op dit artikel