nieuws

Tweede Student Hotel Amsterdam van start

Hotel

Amsterdam krijgt haar tweede Student Hotel. Aan de Wibautstraat gaat 1 september de tweede locatie van de formule open onder de naam Student Hotel Amsterdam City. Van de 573 kamers is al ruim 80 procent verhuurd. The Student Hotel is ook per nacht te boeken.

Tweede Student Hotel Amsterdam van start

De 573 kamers zitten in de twee voormalige redactiegebouwen van de kranten Parool en Trouw. Naast de kamers telt het gebouw circa vierduizend vierkante meter aan faciliteiten.

Aan de Wibautstraat zijn alle ervaringen uit eerder geopende vestigingen vertaald in een verbeterd concept. De 13 etages van de Parooltoren herbergen 286 hotelkamers, een receptie, een fitnessruimte en op de bovenste etage het kantoor van The Student Hotel.

Ook restaurant Baut, dat grenst aan de Parooltoren, staat aan de vooravond om zijn herintrede te doen. Heijmans heeft het casco van het restaurant geheel vernieuwd. De gevel van de Parooltoren is het enige dat nog oorspronkelijk is aan de toren.

Het Trouwgebouw bevindt zich momenteel in de afbouwfase. Dit gebouw heeft een nieuwe gevel. De oude bovenste verdieping is verwijderd, waarna aan de voorkant twee nieuwe verdiepingen en aan de achterkant een verdieping zijn aangebouwd. Dit gebouw voorziet in luxere hotelkamers, een

bibliotheek, een restaurant en een aantal commerciele voorzieningen. Deze tweede, tevens laatste fase van het project, wordt in december van dit jaar opgeleverd.

The Student Hotel

Hotel opende de eerste locatie in Luik in 2008 en heeft inmiddels locaties in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Reageer op dit artikel