nieuws

Tweeduizend bedden extra voor Safaripark Beekse Bergen

Hotel

Libéma, de eigenaar van Safaripark Beekse Bergen, gaat het park in Hilvarenbeek voor 63 miljoen euro uitbreiden. Er komen nieuwe bungalows en hotelkamers met in totaal tweeduizend bedden.

Tweeduizend bedden extra voor Safaripark Beekse Bergen

Bij het park stonden al bungalows, maar deze zijn klein en gedateerd. De nieuwe bungalows zijn van alle gemakken voorzien en zijn een stuk groter. Ze worden ongeveer 90 vierkante meter. Over aard en omvang van het hotel zijn nog geen uitspraken gedaan.

Directeur en grootaandeelhouder Dirk Lips zegt dat de bouw van de extra bedden voor Beekse Bergen volgend jaar begint en dat in 2018 het nieuwe gedeelte zal opengaan.

Libéma  had al langer plannen om uit te breiden, maar zag eerder nog niet het juiste moment om daadwerkelijk met de bouw te beginnen. Volgens Lips is een uitbreiding nu op zijn plaats. Daarbij geeft hij ook aan dat de huidige bungalows op het park wat gedateerd raken. De huidige bungalows zijn mooi gelegen, maar de maten zijn wat aan de krappe kant, liet Lips weten. De nieuwe bungalows worden 90 vierkante meter.

Lips geeft aan dat hij een groot deel van de investering uit eigen middelen betaalt, maar ook dat hij een bijdrage ontvangt van provincies. Hoe groot dit deel is, maakt hij niet bekend.

Reageer op dit artikel