nieuws

Verzekeraars veranderen dekking voor Airbnb

Hotel

Klanten met een woonverzekering van Centraal Beheer die hun woning bijvoorbeeld verhuren via Airbnb zijn daar vanaf 30 juli standaard voor verzekerd. Nationale Nederlanden doet dit sinds begin dit jaar.

Verzekeraars veranderen dekking voor Airbnb

Centraal Beheer laat weten dat geen andere dekking nodig is. De verzekeraar heeft tijdelijke verhuur van de woning opgenomen in de standaard dekking van haar inboedel- en opstalverzekering voor alle klanten. Volgens Robin Clements, directeur bij Centraal Beheer was hier veel vraag naar.  Centraal Beheer is niet de eerste verzekeraar die tijdelijke verhuur opneemt in de standaarddekking  van de woonverzekeringen. Nationale Nederlanden doet dit sinds begin dit jaar.

Verzekering

Traditioneel zijn inboedel- en opstal verzekeringen ingericht naar bezit en eigen gebruik. Dus is tijdelijke verhuur en gebruik door anderen vaak niet standaard meeverzekerd. Over de hele wereld verhuren particulieren meer dan anderhalf miljoen huizen via Airbnb. In Nederland worden op dit moment zo’n 20.000 woningen of ruimtes van particulieren gedeeld via Airbnb.

 

Reageer op dit artikel