nieuws

Brussels hotel strijdt tegen autovrije zone voor de deur

Hotel

Hotel Métropole, het enige 19e-eeuwse hotel in Brussel dat nog steeds in gebruik is, strijdt tegen een autovrije zone voor de deur van het hotel.

Brussels hotel strijdt tegen autovrije zone voor de deur

Gasten kunnen niet langer meer het hotel met de auto bereiken. De eigenaar van het hotel heeft hier nu voor de derde keer zijn beklag over gedaan.  Tegenover de Belgische nieuwswebsite Knack.be zegt de ondernemer niet zozeer moeite te hebben met de voetgangerszone voor het hotel, maar wel met het feit dat zijn hotel niet eens bereikbaar is voor het afzetten van de bagage.

Autovrij

Sinds juni is een deel van het centrum  autovrij. De huidige voetgangerszone werd stevig uitgebreid. Parkeren in die zone is niet mogelijk. Taxi’s mogen alleen op gezette tijden gasten in het hotel ophalen. Voor gasten die met de auto komen, is er een valet service vanuit het hotel.

 

Reageer op dit artikel