nieuws

Château St. Gerlach gaat verbouwen

Hotel

De familie Oostwegel heeft de eerste steen gelegd als start van de restauratie en nieuwbouw van Kasteelhoeve Broers & Le Pavillon. Tevens werd het startsein gegeven voor de viering van het 35-jarig jubileumjaar.

Château St. Gerlach gaat verbouwen

Camille Oostwegel (65): ‘Op 1 september 1980 begon ik als zelfstandig ondernemer met mijn eerste Kasteelexploitatie en vier medewerkers. Mijn startkapitaal was toen 10.000 gulden. Nu 35 jaar later, tien gerestaureerde Rijksmonumenten en drie landgoederen verder, blijven wij onze blik op de toekomst richten. De eerste steenlegging vandaag vormt de opmaat voor een belangrijke investering die onze gehele onderneming extra bestendig zal maken voor de toekomst. Een mooie basis voor de tweede generatie om als familiebedrijf verder te bouwen aan de volgende 35 jaar.’

Familiebedrijf
Camille jr. (29) trad onlangs in dienst als Directeur Business Development. ‘Het is een unieke tijd om te starten als tweede generatie in het familiebedrijf, mede doordat ik nu een restauratie- en nieuwbouwproject van dichtbij kan meemaken. Daarbij komt dat er voor ons bedrijf geweldige kansen liggen op verschillende vakgebieden waaronder marketing en sales. Op deze twee terreinen zal ik mij de komende tijd hoofdzakelijk gaan richten’, aldus Camille jr. over zijn komst in het familiebedrijf.

Nieuwe ‘toegangspoort’
Het Rijksmonument Kasteelhoeve Broers, gelegen naast de entree van het landgoed Château St. Gerlach, zal de nieuwe ‘toegangspoort’ worden. De Limburgse carréhoeve uit 1668 wordt uitgerust met inspirerende vergaderruimtes en een landgoedwinkel, tevens een unieke ontmoetingsruimte en een rustpunt voor wandelaars en fietsers van het Buitengoed Geul en Maas.

Le Pavillon
Achter de kasteelhoeve zal een uitnodigend paviljoen verrijzen volgens het ‘state of the art’ concept van Francine Houben van architectenbureau Mecanoouit Delft. ‘Le Pavillon is ontworpen als een elegant paviljoen met een genereus overstekend dak. De transparante gevel zorgt dat binnen en buiten in elkaar overlopen. De materialen zijn geïnspireerd op het omliggende Limburgse land: mergel, hardsteen en eikenhout. Vanuit het paviljoen heb je een verrassend uitzicht op het château, de heuvel en de gerenoveerde Kasteelhoeve Broers’, aldus Francine Houben. In Le Pavillon zijn 3 multifunctionele zalen separaat of gecombineerd (850m2) te benutten.

De opening van Kasteelhoeve Broers & Le Pavillon is gepland in het najaar van 2016.

Reageer op dit artikel