nieuws

Hoteleigenaar Benoit Wesly: vluchtelingen welkom

Hotel

De Maastrichtse hoteleigenaar Benoit Wesly stelt in ieder van zijn twee hotels een kamer ter beschikking om vluchtelingen in onder te brengen. Hij hoopt dat andere hoteliers in Nederland hetzelfde doen, zegt hij zondag tegen het ANP.

Hoteleigenaar Benoit Wesly: vluchtelingen welkom
Benoit Wesly (rechts)

‘We moeten stoppen met praten en deze mensen zo snel mogelijk menswaardig opvangen’, aldus Wesly. Hij is onder meer eigenaar van het bekende Derlon Hotel in Maastricht. De hotelhouder stelt dat als alle grotere drie en vier sterren hotels een kamer en maaltijden ter beschikking stellen, er geen accommodatieprobleem meer is. Bovendien denkt hij dat de vluchtelingen dan sneller zullen integreren omdat de hotels vaak midden in de stadscentra liggen, en niet ergens in de periferie zoals veel andere opvangplekken.

Contact

‘Kinderen kunnen lopend naar school’, aldus Wesly. Ook komen de vluchtelingen zo volgens hem veel eerder met de autochtone bevolking in contact, leren ze de taal sneller en zullen ze eerder een baan vinden. Volgens Wesly is dat van groot belang, omdat hij denkt dat met name de vluchtelingen uit Syrië in Nederland zullen blijven. Wesly’s eigen achtergrond speelt een rol bij zijn initiatief. ‘Als Joodse Nederlander weet ik wat het betekent om vluchteling en ontheemd te zijn’, laat hij weten. ‘Met gemak kan het aantal extra vluchtelingen dat naar Nederland komt binnen het hotelkamerbestand tijdelijk worden gehuisvest. Dat is onze plicht als mens, als Nederlander en als hotelier’, aldus Wesly.

Reageer op dit artikel