nieuws

Hotelkamer Amsterdam 18 euro duurder

Hotel

Amsterdamse hotels zijn tot nu toe in 2015 een stuk duurder dan de afgelopen drie jaar. Hotelkamers in de stad zijn gemiddeld 18 euro duurder per nacht dan vorig jaar en 26 euro duurder van twee jaar geleden. De gemiddelde kamerprijs bedraagt 174 euro per kamer per nacht.

Hotelkamer Amsterdam 18 euro duurder

Een stijging is teken dat hotels meer gasten ontvangen dan de afgelopen jaren en meer geld kunnen vragen voor overnachtingen. Dit meldt zoekmachine Trivago.nl.

Naast een hogere populariteit krijgt Amsterdam ook steeds luxueuzere hotels. Hoteleigenaren zetten steeds vaker in op een publiek dat vermogend genoeg is om een luxueus hotel te kunnen betalen.

Zo zijn er in Amsterdam in de afgelopen jaren veel vijfsterrenhotels bijgekomen; er zijn er in Amsterdam nu bijna 20 in totaal. Het totaal aantal vijfsterrenhotels in Nederland ligt rond de 35. Het vinden van een slaapplaats tegen een budgetprijs wordt in Amsterdam steeds moeilijker, vooral in de maanden mei en september.

Hotelzoekmachine Trivago zoekt en vergelijkt hotels op meer dan 200 boekingssites. De website trekt 80 miljoen bezoekers per maand, internationaal.

Reageer op dit artikel