nieuws

Merendeel wil internet tijdens vakantie

Hotel

Twee derde houdt bij het kiezen van de accommodatie rekening met wifi. En maar liefst negen op de tien vakantiegangers zijn online tijdens de vakantie. E-mail en WhatsApp worden dagelijks bijgehouden door ruim 40 procent.

Merendeel wil internet tijdens vakantie

Het gemak waarmee vakantiegangers online kunnen zorgt dat één op de drie tijdens vakantie werkt. Drie op de tien werken meer dan vorig jaar, terwijl ze dit helemaal niet prettig vinden. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.005 Nederlandse consumenten.

Online via smartphone

Bijna 9 op de 10 (86%) Nederlanders zijn online op vakantie. In 2014 was dit nog 80 procent. De smartphone wordt hiervoor het meest gebruikt (79 procent). Twee derde van de Nederlanders zet wel roaming uit als ze op vakantie gaan. Wifi op de vakantieaccommodatie blijft belangrijk. Twee derde houdt bij de oriëntatie rekening met wifi op de accommodatie. In 2014 was dit nog 60 procent. Een op de zeven vakantiegangers let hier minder op en regelt extra mobiel internet. Overigens bezocht in 2011 nog 37 procent een internetcafé. Nu is dit slechts 6 procent. Een derde heeft door internet wel het gevoel dat ze niet echt weg zijn. En Nederlanders vinden het ook soms vervelend als anderen in het reisgezelschap met hun smartphone in de weer zijn (62 procent).

Vooral mailen en whatsappen

De helft van de vakantiegangers heeft door internet op vakantie vaker contact dan vroeger met familie en vrienden. De belangrijkste reden om online te gaan is dan ook om privé mail en WhatsApp bij te houden. Dagelijks checkt 43 procent privé mail en 42 procent is dagelijks bezig met WhatsApp.

Werken

Een op de drie vakantiegangers met een baan onderbreekt de vakantie om te werken. Voor een derde van hen is het noodzakelijk om te werken tijdens de vakantie. Van een op de vijf vakantiegangers met een baan wordt verwacht dat ze bereikbaar zijn op vakantie. Van één op de twaalf verwacht de werkgever zelfs dat ze werken. Drie op de tien geven aan meer te werken dan vorig jaar. Meer vakantiegangers (70 procent) dan een jaar geleden (60 procent) vinden het niet prettig om (online) te kunnen werken.

Reageer op dit artikel