nieuws

NH Hotel Group lanceert twintig hotels in Zuid-Amerika

Hotel

NH Hotel Group heeft twintig hotels van de voormalige Hoteles Royal hotelketen in Colombia, Chili en Ecuador geïntegreerd in zijn hotelportfolio. Hiermee komt het aantal Zuid-Amerikaanse hotel op 57.

NH Hotel Group lanceert twintig hotels in Zuid-Amerika

Door de toevoeging van de hotels in Colombia, Chili en Ecuador verstevigt NH Hotel Group zijn positie in Zuid-Amerika verder naar 57 hotels met in totaal meer dan 10.000 kamers. De hotels opereren onder twee merken van de keten: NH Collection en NH Hotels.

Van de Latijns Amerikaanse Kamer van Koophandel ontving NH zelfs een onderscheiding voor haar investering en expansie in Zuid-Amerika.

Colombia

Vijftien van de nieuw toegevoegde hotels zijn gesitueerd in Colombia en tellen in totaal 1.700 kamers. Acht van deze hotels opereren onder het upper-upscale merk NH Collection en zeven hotels onder het merk NH Hotels.

Federico González Tejera, CEO van NH Hotel Group, benadrukt de ambitie die de keten heeft in Colombia: ‘Colombia is een bestemming die steeds aantrekkelijker wordt. Het is onze intentie om te blijven groeien in dit land. Colombia is een strategische markt die onze positie in deze regio zal versterken.’

Chili en Ecuador

Naast de uitbreiding in Colombia heeft NH Hotel Group vier hotels in Chili en één hotel in Ecuador toegevoegd. Deze overnames zijn in lijn met het strategisch vijfjarenplan van NH Hotel Group, waarin expansie één van de belangrijkste pijlers is.

Naast Chili, Colombia en Ecuador opereert NH Hotel Group in de regio eveneens in Argentinië, Chili, Cuba, de Verenigde Staten, Haïti, Mexico, de Dominicaanse Republiek, Uruguay en Venezuela.

In totaal heeft NH nu bijna 400 hotels in 29 landen in Europa, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Onder de NH Hotel Group vallen de 3- en 4-sterren urban NH Hotels, de NH Collection flagship hotels, de nhow designhotels en de Hesperia vakantieresorts.

Reageer op dit artikel