nieuws

Plannen van Lloyd voor meer hotels

Hotel

Het Lloyd Hotel en de Nederlandse Spoorwegen willen een nieuw hotel realiseren in Amsterdam, op het Oosterspoorplein bij station Muiderpoort. Het hotel krijgt de naam Hotel Holland.

Plannen van Lloyd voor meer hotels

‘We willen van het Oosterspoorplein weer een fijne levendige plek maken’, zegt de algemeen directeur van het Lloyd Hotel, Otto Nan tegen het Parool.

Otto Nan

Maar Lloyd en NS denken niet alleen aan een hotel. Ook de monumentale panden rond het plein bij het station zouden een nieuwe invulling kunnen krijgen. ‘Er staan allerlei gebouwen rond het plein, zoals de vroegere woning van de stationschef, die we ook willen omarmen’.

‘Het zijn veel kleine gebouwen dus we zouden graag veel verschillende dingen op een plek zien’. De ondernemingen hopen met aantrekkelijke huurprijzen nieuwe horecaondernemers naar de plek te trekken.

Hotels op meer stations

Het nieuw hotel, Hotel Holland geheten, vormt de basis van een groter plan van het Lloyd Hotel en de NS om verspreid door heel Nederland hotelkamers in, veelal monumentale, stationsgebouwen te maken.

Lloyd Oostelijke Handelskade

Lloyd heeft aan de Oostelijke Handelskade al een hotel in Amsterdam met 117 kamers, varierend van een tot vijf sterren. Dit design hotel is ingericht door diverse Nederlandse ontwerpers en kunstenaars.

Lloyd Hotel is binnenkort decor voor het Steinbeisser diner met dit keer chef Edwin Vinke die een geheel plantaardig diner serveert.

Ook hotel The Exchange in Amsterdam behoort tot deze hotelgroep van Otto Han en Suzanne Oxenaar.

 

Reageer op dit artikel