nieuws

Pop-up museum in Hotel Des Indes

Hotel

De komende twee weken staat Prinsjesdag centraal bij Hotel Des Indes in Den Haag. Vanwege het grote succes van vorig jaar met meer dan 15.000 bezoekers, opent het hotel ook dit jaar weer een pop-up museum.

Pop-up museum in Hotel Des Indes

Dat is gratis te bezoeken op 12 en 13 september en staat geheel in het teken van de geschiedenis van het hotel, zijn historische gasten en Prinsjesdag. Naast het pop-up museum organiseert Hotel Des Indes samen met Den Haag Viert op 12 september van 13:00 uur tot 17:00 uur mini-colleges van bijzondere sprekers tijdens de Prinsjesdag College Tour.

Pop-up museum

Het pop-up museum is ingericht in de historische Balzaal en Salon Paul Kruger, waar zich voorheen de privésalons van Baron van Brienen, adviseur en kamerheer van Willem III bevonden. Meerdere historische voorwerpen zoals serviesgoed en nooit eerder getoonde brieven en ansichtkaarten uit het begin van de vorige eeuw kunnen bekeken worden.

Prinsjesdag College Tour

Tijdens de Prinsjesdag College Tour worden verschillende mini-colleges gegeven door bijzondere sprekers zoals Burgemeester van Aartsen, hoedenontwerpster Marianne Jongkind, Fred en Reinier Brom van koninklijke sieradenontwerper van Steltman Juwelier en Sander Lusink van Oger Men’s Clothing.

Reageer op dit artikel