nieuws

Twee Drentse hotels failliet

Hotel

Het Tulip-Inn Brinkhotel in Zuidlaren en Hotel Hoogeveen zijn door de rechter in Groningen failliet verklaard. De hotels zijn nu nog wel gewoon geopend en de eigenaar hoopt op een doorstart.

Twee Drentse hotels failliet
Het Brinkhotel in Zuidlaren

Tineke Dijkstra, eigenares van beide hotels, zegt tegen het Dagblad van het Noorden dat ze zelf het faillissement van haar twee hotels heeft aangevraagd. ‘Het is gebeurd onder druk van de Belastingdienst. Die wilde woensdag en donderdag de inboedel veilen. En zonder bedden begin je niet veel als hotel.’

De Belastingdienst heeft geld te goed van de hotels. ‘Er is een betalingsachterstand van een paar ton ontstaan en de Belastingdienst wil die sneller innen dan we op kunnen brengen. De hotelbranche heeft een aantal crisisjaren achter de rug,’ verklaart Dijkstra. Vorig jaar moest de ondernemer veel investeren in het verbeteren van de brandveiligheid.

Elk van beide hotels heeft zo’n 25 medewerkers op de loonlijst staan.

De rechtbank heeft Paul van Boven van Bierens Van Boven advocaten in Assen aangesteld als curator. De hotels blijven voorlopig open. Dijkstra wil in overleg met de curator proberen voor beide hotels tot een doorstart te komen. Hoeveel van de werknemers in dat geval aan het werk kunnen blijven, kan ze nu nog niet zeggen.

 

Reageer op dit artikel