Recron wil geen trekkershutten in buitengebied

Recron wil geen trekkershutten in buitengebied

Er is gedoe in logiesland. De belangenvereniging van recreatieondernemers, Recron, wil niet hebben dat appartementen en trekkershutten worden geplaatst op mini-campings in het buitengebied.

In de Zeeuwse gemeente Sluis is Recron tegen de komst van appartementen en trekkershutten in het buitengebied. Recron Zeeuws-Vlaanderen heeft dit aan de gemeente Sluis kenbaar gemaakt in een brief.

Volgens de belangenvereniging van recreatieondernemers is er sprake van overcapaciteit van logiesaccommodaties in het buitengebied en een plan van de gemeente Sluis, om de slaapmogelijkheden in het buitengebied te verruimen, is volgens Recron niet verstandig.

De wens van mini-campings om appartementen en trekkershutten te plaatsen past in het landelijke beeld van het creëren van meer slaapbeleving op bijzondere locaties. Het aantal bed&breakfast-accommodaties is het laatste decennia flink gegroeid en de laatste jaren worden op particuliere logiesmarktplaatsen als Airbnb en Wimdu steeds vaker bijzonder slaaplocaties in het buitengebied aangeboden.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.