American Hotel opent eigen muziekstudio

American Hotel opent eigen muziekstudio

Het Amsterdamse Hampshire American Hotel heeft in haar souterrain een eigen professionele muziekstudio ingericht. Hiermee benadrukt het hotel de bijzondere plek die muziek en muzikanten innemen in het bedrijf.

Het hotel merkte onder in het hotel verblijvende muzikanten vaak de behoefte aan een studio. Na een aantal jaar filosoferen is nu het idee tot uitvoering gebracht in samenwerking met muziek- en opname-experts Remko Schouten, Thomas Olivier en Vincent Helbers.

‘Het Hampshire Hotel Amsterdam American kan al decennialang vele musici tot haar gasten rekenen’, zegt general manager Rodolf Weytingh. ‘Vaak zien we deze gasten iets inspelen op hun iPhone als ze inspiratie krijgen. Geregeld ontmoeten vakgenoten elkaar in Bar Americain, waar ze het plan opvatten om ooit eens samen wat op te gaan nemen. Vanaf nu kan de daad bij het woord gevoegd worden.’

De studio is sinds 23 oktober officieel in gebruik, en werd tijdens Amsterdam Dance Event ingewijd door de Amerikaanse producers van Fader Pro.

Analoog en digitaal

Studio Americain zit in het souterrain van het hotel en heeft als exclusieve eigenschap, naast daglicht, dat het zowel analoge als digitale apparatuur bevat. De drie muzikale exploitanten die het management van Studio Americain vormen hebben allemaal hun sporen verdiend in de muziekindustrie. Twee van hen hebben een eigen muziekstudio waar ze ook actief zullen blijven.

De studio faciliteert elke musicus, van amateur- tot beroeps, die de expertise van dit team wil gebruiken om muziek te schrijven, repeteren, tracken, produceren of op te nemen. De studio mag een open en toegankelijke leer en jamsessie plek worden.

Muziekstudio

Iedereen die gebruik wil maken van de muziekstudio kan gewoon binnenlopen. De balie van het hotel is 24 uur per dag bemand met een conciërge. Voor meer zekerheid kunnen muzikanten ook vooraf reserveren.

Studio Americain heeft een arsenaal aan professionele muziekinstrumenten en opname apparatuur beschikbaar, waarvan een lijst op de website staat.