Medewerker Zwols hotel zet camerabeelden dief online na tweede roof

Medewerker Zwols hotel zet camerabeelden dief online na tweede roof

Een medewerker van Hotel Lumen in Zwolle heeft de beelden van een bewakingscamera - waarop te zien is hoe een dief in het hotel laptops, een portemonnee en een mobiel stal - online gezet. Vermoed wordt dat het de tweede keer in twee weken tijd was, dat deze dief in het hotel toesloeg.

De assistent bedrijfsmanager plaatste op Facebook een verzoek om de beelden te delen. 'Deze schoft heeft vandaag, voor de 2e keer in ons pand in Zwolle verschillende items gestolen. Een mobiel en portemonnee van mijn collega en onze bedrijfslaptop.

De vorige keer, op 7 oktober, heeft hij ook al een laptop gestolen', schrijft ze. Ze meldt ook dat de man dezelfde kleding aan heeft en dezelfde pet op als de vorige keer. 'Hij weet hij ook precies waar hij moet zijn. De politie is al op de hoogte. Ken je hem, of weet je meer? Neem dan graag contact op via telefoon 088 147 147 1', vervolgt ze in haar oproep. 'Hopelijk laat social media zijn kracht zien en kan deze persoon even flink aangepakt worden.'

Beelden

Op de beelden is te zien hoe een man vanuit een gang een kamer inloopt. Even later komt hij met een laptoptas in zijn handen die deur weer uit.De verdachte heeft een pet met opdruk op, waardoor zijn gezicht slecht zichtbaar is op de camerabeelden.

Lees ook: Onderzoek doen naar diefstal, mag dat zomaar?