nieuws

New Yorkse designstudio ontwerpt Sir Adam

Hotel

Hotel Sir Adam, dat momenteel gebouwd wordt in de Amsterdamse A’Dam toren aan het IJ, krijgt een interieur dat is ontworpen door de New Yorkse studio Icrave. Muziek en kunst vormen daarbij de inspiratie.

New Yorkse designstudio ontwerpt Sir Adam

Sir Adam, het excentrieke, urban luxury boutique hotel van EHPC, zal in het voorjaar van 2016 zijn deuren openen en is volledig geïnspireerd op muziek, reizen en de Amsterdamse art-scene. Sir Adam gaat zich vestigen in de A’DAM Toren, het nieuwe epicentrum van de Amsterdamse muziek- en entertainmentindustrie.

Ook het interieur, getekend door het New Yorkse Icrave, zal sterk geïnspireerd zijn op muziek en kunst. ‘Sir Adam is net als Amsterdam: cool, gewaagd, creatief, cultureel ontwikkeld, een tikje ondeugend – maar altijd interessant’, zegt Bram van der Hoek, conceptontwikkelaar van SIR Hotels en algemeen directeur van Europe Hotels Private Collection (EHPC) die verantwoordelijk is voor het management van Sir Adam.

Meer dan een hotel

‘Sir Adam is veel meer dan een hotel’, aldus Jesse MacDougall, hoofd Strategie & Merkontwikkeling bij Icrave. ‘Het is ons doel om op de eerste plaats een community te creëren door de creatieve energie van de bruisende buurt in te zetten en die deel uit te laten maken van de ervaring. We willen de perfecte balans vinden tussen de verwachtingen van hotelgasten en de dynamische stijl van de creatieve omgeving waarin Sir Adam zich bevindt.’

De A’Dam Toren vormt de thuisbasis voor verschillende wereldleiders in de muziek en entertainmentindustrie zoals: ID&T (SFX), MassiveMusic, de beroemde gitaarfabrikant Gibson, en voor een scala van jonge, creatieve ondernemers met een passie voor muziek.

Icrave heeft dat muziekale dna van A’Dam verwerkt in het gehele ontwerp van Sir Adam. Zowel de openbare ruimtes als Sir Adam’s hotelkamers ademen muziek.

The Butcher Social Club

Onder die openbare ruimtes ook The Butcher Social Club, een bruisende variant van The Butcher. Net als in andere hotels van EHPC worden de restaurants geëxploiteerd door The Entourage Group. The Butcher Social Club wordt een ‘speelplaats voor volwassenen’ met diverse loungeplekken, gametafels, schommelstoelen, kunstwerken van verschillende lokale & internationale artiesten en als eye catcher een levende groene muur van maar liefst twee verdiepingen hoog.

Sir Adam zal zijn gasten welkom heten in The Hub, de mezzanine die uitkijkt op The Butcher Social Club. Dit is het centrale hart van zijn hotel waar gasten inchecken, naar zijn favoriete muziek luisteren via Bluetooth, een bezoek brengen aan zijn state of the art Gym of winkelen in The Store met een speciaal gecureerd assortiment aan lokale producten en musthaves voor de echte muziekjunkies. De check-in desk is een kunstwerk an sich die grafisch verandert wanneer gasten er langslopen.

Dakterras

Een wenteltrap verbindt de mezzanine met het dakterras, waar The Deck en The BeerGarden zich bevinden. Op The Deck bevinden zich ook Sir Adam’s creative spaces. Deze flexibele studios zijn de perfecte ruimtes voor kleine bijeenkomsten, productlanceringen, fotoshoots, recepties, vergaderingen en elk ander event. De studios kunnen met The BeerGarden worden samengevoegd tot één grote ‘party place’ die geschikt is voor meer dan 200 gasten.

De 110 hotelkamers zijn voorzien van vele gemakken, van een Bluetooth platenspeler tot een minibar die gevuld is met alle persoonlijke favorieten van Sir Adam. In elke hotelkamer bevindt zich een collectie van zorgvuldig uitgezochte werken van lokale kunstenaars, spiegels met Sir Adam’s favoriete songteksten en unieke, op maat gemaakte meubels en verlichting.

Beton en grote ramen

Icrave heeft ervoor gekozen om de ruwe betonpilaren en het plafond onaangetast te laten. Hierdoor komt de originele staat van de monumentale toren optimaal tot zijn recht. In de grote raampartijen, die van de vloer tot het plafond lopen, wordt door middel van zwevende bureaus en banken een verlengstuk van buiten naar binnen gecreëerd. De badkamers zijn volledig betegeld met calacatta-marmer.

Sir Adam opent zijn deuren in de lente van 2016.

Reageer op dit artikel