nieuws

W Amsterdam komt met X Bank

Hotel

Als begin 2016 ook het tweede pand aan Hotel W Amsterdam wordt toegevoegd, opent ook X Bank: een platform waar kunst, mode en design samenkomen, waar kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en ook vooral in contact kunnen komen met consumenten.

W Amsterdam komt met X Bank

Op de begane grond en eerste verdieping van de voormalige Kas bank aan de Spuistraatwordt een 700 vierkante meter tellende ruimte ingericht waar X Bank met grote regelmaat wisselende mode, kunst en design zal presenteren.

X Bank is, net als de rest van het hotel en de restaurants, ontworpen door Baranowitz Kronenberg Architecture uit Israël.

Op de begane grond van het gebouw, waar ook restaurant The Duchess huist, zullen tentoonstellingen, shows en lezingen worden gehouden. Op de tweede verdieping zal voornamelijk mode, kunst en design getoond en verkocht worden van gevestigde en veelbelovende Nederlandse ontwerpers.

Kunstenaarsresidentie

Om extra bij te dragen aan het lokale en internationale creatieve klimaat, wordt kunstenaarsresidentie X 172 onderdeel van X Bank. Creatief talent uit binnen- of buitenland kan op uitnodiging van deze faciliteit gebruikmaken.

Bram van der Hoek, is naast managing director van hoteleigenaar EHPC ook voorzitter van de Raad van Advies van X Bank. ‘Ik ben blij dat we het voormalig Kas Bank gebouw voor het prestigieuze W Amsterdam gaan versterken met X Bank om zo ook de hotelfaciliteiten van een nóg hoger niveau te kunnen bieden aan bezoekers, gasten en locals die een buitengewone winkel en ervaring zoeken.’

De Raad van Advies – bestaande uit Mariette Hoitink, oprichter en directeur van mode-recruitmentbureau HTNK en Gijs Stork, oprichter van Magazijn en Salon / – werkt nauw samen met Engin Celikbas, partner bij KesselsKramer, Igor Buercher, hoteldirecteur van W Amsterdam.

Hybride winkel

‘X Bank wil de volgende stap in consumeren zijn, een hybride winkel waar kunst, mode, design en dialoog samenkomen voor iedereen’, aldus het persbericht. ‘X Bank weet dat aanschaf meer dan alleen een fysiek product omvat. De X Bank collectie ontstaat niet alleen op basis van aanbod maar op basis van vraag van de consument, die innovatie en behoefte van een originele aankoop als lifestyle heeft geadopteerd. Bij X Bank ben je welkom om te kopen, te verbeelden, te dromen en te consumeren in een omgeving die inspireert en wekelijks co-creëert.’

Reageer op dit artikel