NH Krasnapolsky verbindt Tess Posthumus aan hotelbar

NH Krasnapolsky verbindt Tess Posthumus aan hotelbar

Tess Posthumus, in 2015 uitgeroepen tot Best Female Bartender Worldwide en als Expert regelmatig te lezen in Misset Horeca, heeft zich verbonden aan de nieuwe hotelbar The Tailor van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

Na de verbintenis van driesterrenchef Jacob Jan Boerma is Posthumus de volgende topnaam die het hotel aan zich bindt. De cocktailgrootheid zal onder meer de samenstelling van de menukaart en de training van het barpersoneel voor haar rekening nemen. The Tailor opent medio januari 2016 de deuren in het beroemde hotelpand aan de Dam.

‘In The Tailor draait alles om vakmanschap, stijl en oog voor detail’, zegt hoteldiredteur Herman Klok. ‘Met de kennis en ervaring van Tess Posthumus kunnen we een geweldig menu aan cocktails bieden.’

Ook Posthumus is enthousiast: ‘Dit is een hele mooie samenwerking en ik kan niet wachten tot The Tailor helemaal klaar is. Amsterdam krijgt eindelijk een hotelbar waar we internationaal trots op kunnen zijn!’

Gastronomie

Net als in de andere ruim vijftig NH Collection hotels van NH Hotel Group wereldwijd, speelt gastronomie bij NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky een hoofdrol. In mei van 2015 werd al bekend dat driesterrenchef Jacob Jan Boerma zich als Consulting Chef heeft verbonden aan zowel Grand Café Krasnapolsky, dat een maand geleden de deuren opende aan de Dam, als aan het nog te realiseren fine dining restaurant, dat de werktitel The White Room draagt.

Best Female Bartender Worldwide

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Tijdens haar studie werkte Tess al in diverse horecazaken en werd ze verliefd op de wonderschone wereld van het mixen. Sinds 2009 werkt ze bij de Amsterdamse bar Door 74.

Haar talent is niet onopgemerkt gebleven: Posthumus won diverse nationale competities en werd de internationale winnaar van The Mixing Star van Disaronno. Dit jaar werd ze bij de Diageo World Class niet alleen de beste van Nederland, tijdens de wereldfinale in Kaapstad werd Posthumus uitgeroepen tot Best Female Bartender Worldwide 2015. Ook heeft ze als Expert een maandelijkse rubriek in Misset Horeca.

The Tailor

In het hart van het 55 panden tellende NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky wordt hard gewerkt aan de realisatie van bar The Tailor. Geïnspireerd door het oorspronkelijke beroep van oprichter Wilhelm Krasnapolsky, hij kwam ooit als kleermaker naar Amsterdam, is de stad met The Tailor binnenkort een verfijnd barconcept rijker. Medio januari zal The Tailor de deuren openen voor het publiek, mét de cocktails van Tess Posthumus op de kaart.